Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Recept groene asperges met ham – tapas

Recept groene asperges met ham – tapas

Groene asperges kan ik hier in Andalusië eigenlijk het hele jaar door wel vinden en daar maak ik natuurlijk gebruik van.
Dit tapas gerechtje is zo gemaakt en het staat feestelijk op tafel. Vanzelfsprekend zou je het ook al voorgerecht kunnen serveren.

Groene asperges
Serranoham (gekookte ham kan ook)
Olijfolie
Gedroogde oregano

OPTIE 1. Koud
Kook de asperges in water met zout en laat afkoelen. Dep de asperges goed droog en omwikkel ze in het midden met serranoham. Meer hoef je er niet aan te doen. De zoutige smaak van de ham zorgt voor een fantastische smaakbeleving.

OPTIE 2. Warm.
Kook de asperges met zout water en dep ze droog.
Vervolgens wentel je de asperges heel licht in olijfolie waar wat oregano aan toegevoegd is. Wikkel in het midden wat ham en zet de pakketjes in een voorverwarmde oven. (20 minuten op 180 graden)