Tapa – Gemarineerde Manchego kaas. Loop bij je kaasboer eens binnen voor een stukje onvervalste Spaanse Manchego kaas. Een verrukkelijke harde kaassoort, gemaakt van schapenmelk. Hier in Spanje is de kaas enorm populair en wordt eigenlijk overal wel geserveerd als tapa. Om het echt bijzonder te maken, marineer je de kaas alvorens deze te serveren. Je hoeft er echt niet veel voor te doen en het geeft de kaas nu nét dat beetje extra.
Als wij gasten krijgen voor ons vakantiehuisje, serveer ik dit steevast om ze alvast te verwelkomen.
Snij puntjes Manchego van een halve centimeter dik en laat ze een paar uur marineren in een mengsel van goede olijfolie, 1 uitgeperst teentje knoflook en (gedroogde) kruiden zoals, oregano, tijm of rozemarijn.
Heerlijk met vers brood en een goed glas witte wijn of een biertje.
En als je toch lekker bezig bent met je Spaanse tapas, haal dan meteen een paar ons Spaanse ham in huis. Serranoham kan je overal wel vinden en een goede Nederlandse of Belgische slager heeft misschien zelfs wel de duurdere maar zeer smakelijke Iberico ham op voorraad.
Serveer met vers brood, een kleine salade en je hebt een fantastische lunch.