Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Recept voor Aioli – Spaanse knoflooksaus (tapa)

Recept voor Aioli – Spaanse knoflooksaus (tapa)

Het maakt niet uit naar welk restaurant of tapas bar ik ga; aioli hoort er altijd bij. Het is voor mij een onmisbaar Spaans sausje. Aioli is heerlijk om te eten met de beroemde patatas bravas of gewoon met een stuk vers brood. Het recept is heel eenvoudig en je hebt het zo op tafel staan. Kleine moeite – Groot plezier.

Recept Spaanse aioli

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eidooier
  • 2,5 dl olijfolie
  • zout
  • citroensap (halve citroen)

Pers de knoflook en doe het in een kom met een eierdooier, zout en citroensap. Voeg al roerende en vooral heel langzaam, beetje bij beetje de olijfolie toe, bij voorkeur met een blender of keukenmachine. Vervolgens is het een kwestie van net zo lang kloppen totdat er een mooie, romige mayonaise achtige saus ontstaat. Meer is het niet.