Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Een Andalusische verhuizing

Een Andalusische verhuizing

Zes weken geleden wisten we nog van niets. Op het terras van ons riante huis, zocht ik op m’n laptop voor de zoveelste keer naar een opslagplaats voor Alexander’s bedrijf MOOOV omdat hij inmiddels zijn muziek-apparatuur gewoon niet meer kwijt kan en het onvoorstelbare gebeurde. Ik vond een reus van een garage. Een regelrechte droom maar … de garage bevond zich in Fuengirola.
Alexander werkt voornamelijk in Marbella en had de wens op den duur te verhuizen naar een stadje die wat dichter in de buurt van het werk ligt en je begrijpt het al; Fuengirola bleek bij uitstek geschikt.
We keken eens wat rond op de bekende Spaanse woning-website Idealista en ja, hoor. Er stond een schattig en gunstig gelegen huisje te huur. We zijn er maar eens gaan kijken en ik was op slag verliefd. Een zwart wit geblokte retro-vloer is erg aan mij besteed.
‘Laten we het maar gewoon doen,’ sprak ik. ‘Jij je garage en in de buurt van alles en iedereen en ik dicht bij zee.’
En toen ging het snel. We hebben het gewoon gedaan! De grote garage is inmiddels van ons en sinds tien dagen wonen we in ons nieuwe huisje. Alles is verhuisd en ingericht. Onvoorstelbaar. Het werd een vrolijke en ontzettend warme, Andalusische toestand maar de verhuizing van Alhaurin de la Torre naar Fuengirola bleek goed te doen.

Het huis is ruim maar van een lekkere grote tuin met eigen zwembad is geen sprake meer. Wat we nu hebben is een bescheiden terrasje aan de voorkant van het huis maar we doen het er graag mee.
We hebben drie dagen bijgeslapen en zijn er weer klaar voor.

Update:

We hebben het een half jaar volgehouden. En natuurlijk hadden we kunnen weten dat we de tuin , de ruimte en het zwembad zouden gaan missen.
Tot ons grote geluk vonden we begin 2020 het huisje van onze dromen. Compleet met klein vakantiehuis.
Kijk hier als je een keer bij ons wilt komen logeren.