Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Een Andalusische verhuizing

Een Andalusische verhuizing

Zes weken geleden wisten we nog van niets. Op het terras van ons riante huis, zocht ik op m’n laptop voor de zoveelste keer naar een opslagplaats voor Alexander’s bedrijf MOOOV omdat hij inmiddels zijn muziek-apparatuur gewoon niet meer kwijt kan en het onvoorstelbare gebeurde. Ik vond een reus van een garage. Een regelrechte droom maar … de garage bevond zich in Fuengirola.
Alexander werkt voornamelijk in Marbella en had de wens op den duur te verhuizen naar een stadje die wat dichter in de buurt van het werk ligt en je begrijpt het al; Fuengirola bleek bij uitstek geschikt.
We keken eens wat rond op de bekende Spaanse woning-website Idealista en ja, hoor. Er stond een schattig en gunstig gelegen huisje te huur. We zijn er maar eens gaan kijken en ik was op slag verliefd. Een zwart wit geblokte retro-vloer is erg aan mij besteed.
‘Laten we het maar gewoon doen,’ sprak ik. ‘Jij je garage en in de buurt van alles en iedereen en ik dicht bij zee.’
En toen ging het snel. We hebben het gewoon gedaan! De grote garage is inmiddels van ons en sinds tien dagen wonen we in ons nieuwe huisje. Alles is verhuisd en ingericht. Onvoorstelbaar. Het werd een vrolijke en ontzettend warme, Andalusische toestand maar de verhuizing van Alhaurin de la Torre naar Fuengirola bleek goed te doen.

Het huis is ruim maar van een lekkere grote tuin met eigen zwembad is geen sprake meer. Wat we nu hebben is een bescheiden terrasje aan de voorkant van het huis maar we doen het er graag mee.
We hebben drie dagen bijgeslapen en zijn er weer klaar voor. Het nieuwe leven went snel maar veel werk hebben we momenteel nog niet. De corona crisis heeft ook bij ons keihard toegeslagen.
Toch heeft het ook zo z’n voordelen. Er komt nu eindelijk tijd en ruimte voor iets wat ik al jaren lang heel graag wil gaan doen en dat is vloggen. Ik schiet lekker op met m’n boek ‘De Borrelboeddhist’ en daar wil ik op Youtube een eigen kanaal voor creëren. Een flinke leercurve voor mij want erg technisch ben ik nou niet bepaald. Toch gaat het me lukken. Ik zal er alleen wat meer tijd voor nodig hebben en ga er maar vanuit dat ik Alexander voorlopig weer tot wanhoop drijven zal met m’n gestuntel maar je moet ergens beginnen he?
Duim voor me. Ik ga aan de slag.