Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Mijn favoriete tapas bar in Malaga

Mijn favoriete tapas bar in Malaga

Het werd tijd voor een drankje en een paar tapas. Me reeds verheugend op wat komen zou, begaf ik me naar mijn favoriete tapas bar in Malaga die heel on-origineel de naam Bar Málaga droeg.
‘Princesa,’ gilde hij me dramatisch toe toen hij me in het vizier kreeg en stak zijn mollige armen in de lucht. ‘Kom je even een drankje doen? Meid, wat heb ik je gemist. Je ziet er oogverblindend uit. Hoe is het met je man?’
Ik was bezeten van deze theatrale, homosexuele barman die altijd aanwezig scheen te zijn. En ik niet alleen. De bar werd dagelijks bevolkt door drommen gasten en ik ben er zeker van dat ze niet uitsluitend kwamen voor de tapas. Deze barman was de droom van iedere kroegganger en mede door hem was het daarom ook mijn favoriete tapas bar in Malaga.

Bar Malaga

Hij wist hoe ik nog iedere dag vocht met het, voor mij zo ingewikkelde ‘Andalu’ en als een van de weinigen deed hij zijn uiterste best zo zorgvuldig en langzaam mogelijk te spreken.
Chica, wat heb je gedaan vandaag? Nog iets moois voor jezelf gekocht? Wat zijn je nagels schitterend lang. Luister, ik heb een nieuw wit wijntje. Probeer even. En… hoe is het met je man? Komt hij snel weer eens een keer met je mee?’
Ik had al meerdere keren geconstateerd hoe gecharmeerd hij was van Alexander en kon hem geen ongelijk geven. Hij schonk in en dronk zelf ook een glas mee.
‘En?’ Ik zag aan z’n gezicht dat hij het antwoord al wist. Terecht. Het was een briljant glas. Uitstekend gekoeld en van superieure kwaliteit. Hij wist precies wat hij deed.
‘Ik verlaat je nooit meer, Manuel,’ gaf ik ten antwoord.
Glimmend van trots vulde hij onze glazen nog eens bij.

Mijn favoriete tapas bar in Malaga heet Bar Malaga
Adres: Calle Santa Maria 4

Bestel hier mijn reisgids voor de stad Málaga