Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Ingelegde ansjovis met knoflook – tapas

Ingelegde ansjovis met knoflook – tapas

Ingelegde ansjovis met knoflook – tapas. En wel de populairste tapa van Spanje!
Loop een tapasbar binnen en kijk maar eens in de vitrine-bakken. Je zal ze er altijd vinden. Kan niet missen. Boquerones!
Een Spaanse tapa waar helemaal geen recept bijgegeven hoeft te worden. Ik vermeld ze hier bij de tapas omdat het ondenkbaar is om ze niet te vermelden. Je koopt ze kant en klaar als boquerones en vinaigre. (ze zijn al voor je in azijn gemarineerd)
Door heel Spanje heen worden ze gegeten als tapa. Soms op een stukje stokbrood, soms aan een spiesje geregen, samen met een paar olijven en groene pepers maar je ziet ze echt overal.

Het meest gangbaar is een bordje met deze ansjovisjes, overgoten met olijfolie en daar overheen een beetje zeer fijn gesnipperde knoflook en wat verse peterselie. Meer is het niet. Serveer met wat stokbrood.
Zelf bestel ik ze graag als ik ergens in Malaga aan de bar een goed glas vermouth bestel.
Vermouth en boquerones zijn een geweldige combinatie en als je een echte Spaanse tapas avond organiseert, mogen deze populaire visjes niet ontbreken op je tafel.

Op de foto zie je mijn favoriete barman die we altijd weer opzoeken tijdens mijn Tapas tour Malaga. (En daar schenkt hij dan ook nog eens een grandioos glas wijn bij)