Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Ons stadje Alhaurín de la Torre

Ons stadje Alhaurín de la Torre

We wonen hier alweer even en wat hebben we goed gekozen. Tientallen keren zijn we de provincie Malaga doorgereden, op zoek naar de ideale woonplaats en vonden het hier in Alhaurín de la Torre.
Een heerlijk Spaans stadje met vriendelijke inwoners, schitterende oude straatjes, honderden palmen en een ontspannen sfeer. Alhaurín de la Torre ligt op honderd meter hoogte tussen glooiende heuvels, dichtbij de zee en in de buurt van een grote stad. Mooier kan je het in mijn ogen niet krijgen.

Modern en traditioneel.

Regelmatig ga ik er even op uit en struin over de kleine woensdagmarkt, kijk m’n ogen uit bij ouderwetse winkeltjes die het allemaal nog goed lijken te doen en haal mijn groenten en kruiden op de dagmarkt bij de leukste marktkoopman van het stadje. Heerlijk truttig en gezapig allemaal maar vergis je niet. Alhaurín de la Torre beschikt over hypermoderne supermarkten, uitstekend uitgeruste, brandschone apotheken, een paar zeer goed functionerende gezondheidscentra en het grootste tuincentrum van de regio Málaga.

Wonen in Alhaurin de la Torre

‘Torre’ is zowel ouderwets als modern. Traditionele restaurants staan gemoedelijk naast hippe, internationale exemplaren en er is voor ieder wat wils.
De stad is bijzonder goed onderhouden en het is een feest om er doorheen te rijden. Heel veel bijzonders is er voor ons echter niet te doen.
Voor een bezoek aan theater of bioscoop wijken we uit naar Malaga en voor een dag lekker kleding shoppen, moet je ook al niet hier zijn maar dat hoeft ook niet. Er zijn fijne terrasjes, ruime pleinen en groene parken. Het leven is er goed en voor de inwoners wordt er veel georganiseerd.
Niemand hoeft zich hier te vervelen en voor de toerist die van rust en ruimte houdt, is dit het Walhalla. Er zijn een paar goede hotels, enige luxe B&B’s en een keur aan appartementen en vakantiehuizen om uit te kiezen en bovendien heeft Alhaurín de la Torre een fantastische golfbaan. Lauro Golf ligt middenin de natuur tussen Alhaurín de la Torre en haar zusterstadje Alhaurín el Grande.
Wij hebben, aan de rand van dit heerlijke stadje ons droomhuis inmiddels gevonden. Wonen op het platteland maar toch met alles in de buurt. Rust, ruimte en een goede busverbinding.
Wat wil een mens nog meer?