Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Recept gebakken bloedworst-balletjes

Recept gebakken bloedworst-balletjes

Recept gebakken bloedworst-balletjes.
Toegegeven, het is niet voor iedereen maar hier in Andalusië zie je ze nog regelmatig op de kaart staan. Vooral bij de traditionele restaurants. De balletjes van bloedworst (morcilla) worden in dit recept gebakken in olijfolie en zijn meestal omhuld met amandelschaafsel.
Op de foto zie je de beroemde bloedworst-balletjes met een korstje van corn flakes en sinaasappel confituur van het oer-traditionele restaurant Mesón Carmen in Ronda. Als wij er met onze gasten zijn tijdens een Ronda excursie, laten we het ze altijd even proberen. Het is geestig om te zien dat de Amerikanen het bijna altijd doodeng vinden en de Belgen veruit de dappersten zijn.
Voor wie durft is hier het recept voor een bordje vol bloedworst balletjes.

400 gram bloedworst
2 handjes corn-flakes (iets kneuzen)
bloem
2 losgeklopte eieren
bittere sinaasappelmarmelade
olijfolie

Haal de bloedworst uit z’n velletje en rol er kleine balletjes van. Rol ze vervolgens door de bloem, hierna door het eimengsel en als laatste door de corn-flakes.
Zet een pan op met olijfolie en laat goed heet worden. Frituur de balletjes totdat je ziet dat de corn-flakes goud bruin is. Laat uitlekken op papier en geef ze daarna allemaal een likje confituur. Warm serveren.

Kijk hier voor meer typisch Spaanse Tapas