Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

recept voor Spaanse tortilla

recept voor Spaanse tortilla

Een goed recept voor Spaanse tortilla zoeken is nog niet zo eenvoudig. Er zijn oneindig veel varianten te vinden op de verschillende websites want één ding is zeker. Tortilla is heel erg populair in Spanje. Het is een eenvoudig gerecht wat je makkelijk zelf maken kan en in Spanje wordt het graag gegeten tussen een stuk stokbrood of als tapa.
Hier een basisrecept voor een eenvoudige tortilla. Vanzelfsprekend kan je hier van alles en nog wat aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan reepjes paprika, uitgebakken spekjes, kruiden, knoflook of champignons. De basis is echter altijd hetzelfde. Aardappelen en eieren.

Ingrediënten tortilla:
* 1 kilo aardappelen
* 1 grote ui
* 6 eieren
* olijfolie
* peper en zout

Snij de aardappels en de uien in dunne plakken (1 cm) en laat ze even blancheren in gezouten water. Ze moeten nog niet helemaal gaar zijn dus een minuut of 8 is voldoende. Giet de plakken af.
Sla de eieren in een grote schaal tot een mooi egaal geheel, samen met 2 eetlepels water en een snufje peper en zout. Meng hierna voorzichtig het aardappel/ ui mengsel toe aan het eiermengsel en meng goed door elkaar.
Zet een koekenpan (24 cm) met olijfolie op het vuur en verwarm op matige hitte. Voeg het mengsel toe en laat een minuut of drie bakken. Vervolgens moet de tortilla omgekeerd worden. Gebruik hiervoor een goed passend deksel of een bord. Druk het mengsel even goed aan, keer de koekenpan om in het deksel of het bord en laat de andere kant van de tortilla gaar worden in de koekenpan. Let goed op dat er niets aanbrand dus blijf er goed naar kijken!!!

Tortilla kan zowel koud als warm gegeten worden. Snij deze bij voorkeur in mooie taartpunten en serveer als onderdeel van je tapas-gerechten of eet een warme punt met een lekkere salade.