Tapas. Gebakken knoflookchampignons
Een bekend en geliefd Spaans voorgerecht. Lekker met knapperig stokbrood en zowel te maken als voorgerecht als als onderdeel van een tapas-avondje met vrienden of familie.
- bakje champignons
- 3 el (Spaanse) olijfolie
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- scheutje vers citroensap
- zout en peper
- 2 el fijngesneden verse bladpeterselie
- gedroogde tijm
- knapperig stokbrood
Zorg ervoor dat er geen zand aan de champignons plakt.
Snij champignons in tweeën of in vieren.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem, voeg de knoflook toe en fruit deze in 30 tot 60 seconden lichtbruin. Pas op dat de knoflook niet te bruin wordt.
Voeg champignons en tijm toe en roerbak ze op hoog vuur tot ze alle olie uit de pan hebben opgenomen.
Voeg wat citroensap en zout en peper naar smaak toe.
Roer de peterselie er op het laatste moment door en bak het geheel nog een minuut.
Schep de gebakken champignons in een verwarmd schaaltje en serveer ze gloeiend heet.
Geef er stukken of sneetjes knapperig brood bij om het kookvocht mee op te deppen.
Tapas. Gebakken knoflookchampignons. Probeer het maar eens.
Ik serveer ze regelmatig aan mijn gasten van ons Spaanse vakantiehuisje.
Foto: Bed and Breakfast Villa Conmigo (Malaga)