Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Wie ben ik

Wie ben ik

Naam: Anne.
Geboren in Apeldoorn.
Officieus getrouwd met Alexander.
Woonplaats: Alhaurin de la Torre. (Malaga)
Beroep: Ondernemer/ schrijfster.

Samen met Alexander woon ik sinds 2015 in het heerlijke stadje Alhaurin de la Torre, op spuugafstand van mijn favoriete stad Málaga. Al jaren hadden we de wens om te verhuizen naar een land met meer zon, minder regeltjes en vooral naar een plek waar de palmen ruisen, de zee in de buurt is en waar we ons helemaal in ons element zouden voelen.
Begrijp me niet verkeerd. Ik ben dól op Nederland en kom er geregeld terug om familie en vrienden te bezoeken en we hebben er nog steeds een gastenappartement voor de verhuur die vakkundig geleid wordt door onze briljante gastvrouw Mieke maar Andalusië is toch een heel ander verhaal. Het Zuiden van Spanje heeft enorm veel moois te bieden en we krijgen er maar geen genoeg van.
De zon schijnt bijna iedere dag en vanuit ons huis kijken we uit over ons zwembad en de baai van Malaga. Hoe fijn wil een mens het hebben?
Om zomaar zo’n enorme stap te zetten moest er natuurlijk het nodige gebeuren want er moet wel brood op de plank komen.
De website Dos Cortados en de reisgids voor de stad Malaga hadden we al voordat we emigreerden maar er kon eigenlijk best nog wel wat bij, besloten we dus pakte hij zijn oude liefde weer op en werd Alexander DJ voor internationale bruiloften en grotere feesten aan de kust en heeft hiervoor het bedrijf MOOOV event services opgezet en tevens leek het ons machtig leuk om excursies in Andalusië te gaan verzorgen en na het nodige denkwerk en oeverloos uitstippelen van routes, werd Sunshine Tours geboren.
Ook kochten we een klein appartement op het beeldschone golfterrein Lauro Golf in ons stadje Alhaurin de la Torre en deze verhuren we inmiddels met heel veel plezier. Voilá! Appartement ‘Bamboo’
Al met al hebben we dus heel wat te doen en vervelen we ons geen seconde en toch…. eigenlijk heb ik nóg tijd genoeg over en daar maak ik schaamteloos gebruik van. Heel regelmatig neem ik de bus voor een dagje Malaga of pak ik er eens een goed boek bij.

Al heel lang voel ik de behoefte om een boek te gaan schrijven over mijn leven in het zonnige, Spaanse Zuiden en inmiddels heb ik een begin gemaakt. De titel van het boek wordt: De Borrelboeddhist en dat moet ik even verklaren.
Er zijn twee zaken in mijn leven waar ik altijd druk mee ben geweest. Drank en Boeddhisme! Een bizarre combinatie, nietwaar?
De boeddhistische leer spreekt me enorm aan en op vele vlakken kan ik daar ook wel iets mee. Het geeft rust, schept orde en maakt me gelukkig maar er zijn zaken in mijn leven die niet te rijmen zijn met een boeddhistische levensstijl en de belangrijkste valse noot in dit verhaal is alcohol.
Man, man, man…. wat heb ik in mijn leven een boel drank weggewerkt. Je zou er met gemak een paar olympische zwembaden mee kunnen vullen. De drank heeft voor eindeloos veel plezier maar ook voor veel ellende gezorgd.
Tot mijn grote tevredenheid kan ik je melden dat ik inmiddels geen druppel meer drink. Het gaat me ook nog eens redelijk makkelijk af maar voordat het zover was…… Het was niet eenvoudig. Ik was er nog niet klaar voor.
In de Borrelboeddhist vertel ik je over mijn weg naar het goede leven in Andalusië, gevuld met koele glazen witte wijn, vele anekdotes en mijn enorme drang om een goed, gelukkig en zinvol leven te leiden.
De eerste hoofdstukken zijn geschreven en via dit blog hou ik je ondertussen op de hoogte van het reilen en zeilen van mijn leven. Mijn overpeinzingen, mijn wensen, onzekerheden en doelen, het leven van alledag tussen de palmen, de recepten die ik hier uitprobeer in mijn zonnige keuken en hoe het toch kan dat ik opeens heel gelukkig leven kan met een glas Boeddha-water. Wie had het ooit kunnen denken? Lees je met me mee?