Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Wie ben ik

Wie ben ik

Wie ben ik

Naam: Anne.
Geboren in Apeldoorn.
Getrouwd met Alexander.
Woonplaats: Alhaurin de la Torre. (Malaga)
Beroep: Ondernemer/ schrijfster.

Wie ben ik.
Mijn naam is Anne en samen met Alexander woon ik sinds 2015 in het heerlijke stadje Alhaurin de la Torre, op spuugafstand van mijn favoriete stad Málaga. Al jaren hadden we de wens om te verhuizen naar een land met meer zon, minder regeltjes. Een plek waar de palmen ruisen, de zee in de buurt is en waar we ons helemaal in ons element zouden voelen.
Het Zuiden van Spanje bleek een voltreffer en we krijgen er maar geen genoeg van.
De zon schijnt bijna iedere dag en inmiddels hebben we ons droomhuisje (met veel te veel land) en een bijbehorend vakantiehuisje gevonden. 

Altijd wel wat te doen

De website Dos Cortados en de reisgids voor de stad Malaga hadden we al voordat we emigreerden maar er kon eigenlijk best nog wel wat bij, besloten we. Alexander pakte zijn oude liefde weer op en werd DJ voor internationale bruiloften en grotere feesten aan de kust. Hij heeft hiervoor het bedrijf MOOOV event services opgezet.
Tevens leek het ons machtig leuk om excursies in Andalusië te gaan verzorgen en na het nodige denkwerk en oeverloos uitstippelen van routes, werd Sunshine Tours geboren.
Al met al hebben we dus heel wat te doen en vervelen we ons geen seconde en toch….
Eigenlijk heb ik nóg tijd genoeg over en daar maak ik schaamteloos gebruik van.
Een dagje Malaga, een lange strandwandeling, een beetje winkelen. Heerlijk!

Het boek De Borrelboeddhist

Al heel lang voel ik de behoefte om een boek te gaan schrijven over mijn leven in het zonnige, Spaanse Zuiden en inmiddels is de roman af. De titel van het boek is: De Borrelboeddhist en dat moet ik even verklaren.
Er zijn twee zaken in mijn leven waar ik altijd druk mee ben. Drank en Boeddhisme! Een bizarre combinatie, nietwaar?
De boeddhistische leer spreekt me enorm aan en op vele vlakken kan ik daar ook wel iets mee.
Het geeft rust, schept orde en maakt me gelukkig maar er zijn zaken in mijn leven die niet te rijmen zijn met een boeddhistische levensstijl en de belangrijkste valse noot in dit verhaal is alcohol.
Man, man, man…. wat heb ik in mijn leven een boel drank weggewerkt. Je zou er met gemak een paar olympische zwembaden mee kunnen vullen. 

In de Borrelboeddhist vertel ik je over mijn weg naar het goede leven in Andalusië, gevuld met koele glazen witte wijn, vele anekdotes en mijn enorme drang om een goed, gelukkig en zinvol leven te leiden.
Mijn overpeinzingen, mijn wensen, onzekerheden en doelen. Het leven van alledag tussen de palmen en de recepten die ik hier uitprobeer in mijn zonnige keuken. Lees je met me mee?
Bestel hier het e-Book De Borrelboeddhist