Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Spaanse recepten

Spaanse recepten

In de keuken van ons fijne huis, vlakbij Málaga kan je me heel regelmatig vinden. Niet dat ik nu zo’n keukenprinses ben hoor maar er is hier in Andalusië zoveel lekkers te vinden en dat werkt op mijn fantasie.
Je kunt me niet gelukkiger maken dan me in de stad op een terras zetten en de tafel te laten vullen met allerlei typisch Zuid Spaanse tapas en andere kleine hapjes.
Vervolgens sla ik in m’n hoofd op wat ik gegeten heb, kijk het zonodig na op het internet en ga vervolgens zelf aan de slag in een poging het na te maken. Tot mijn grote verrassing lukt het me zowaar ook nog best aardig.
De Andalusische keuken is zeer eenvoudig. Het is van oudsher een arm stuk Spanje waar bijna geen industrie te vinden is maar landbouw is er in overvloed. De grond is vruchtbaar en de zon doet de rest.
De maaltijden zijn eenvoudig en ondanks het feit dat er inmiddels honderden luxe en exotische restaurants in de stad verschijnen, houdt de traditionele Andalusiër graag vast aan de oude gewoontes en daar profiteren wij nog iedere dag van. Ik zal m’n best gaan doen zoveel mogelijk Spaanse recepten met jullie te delen op dit blog en zal de receptuur zo eenvoudig en puur mogelijk houden want gezellig eten met je geliefde, familie of goede vrienden is veel belangrijker dan uren in de keuken staan.

Klik hier voor Spaanse recepten en tapas