Recept voor Ensaladilla Rusa. Het lijkt een beetje op onze Russische salade maar smaakt toch anders. Op bijna iedere kaart van een tapas restaurant kan je deze Ensaladilla Rusa wel vinden. Kan bijna niet missen. Eenvoudig en lekker. Zorg dat je veel vers brood op tafel hebt staan en smullen maar. Deze Ensalada Rusa kun je net zo grof of fijn maken als je maar wilt en staat in een mum van tijd op tafel.
Recept tapa Ensaladilla Rusa
- 8 vastkokende middelgrote aardappelen. Gekookt en in blokjes gesneden. Goed afkoelen.
- 1 teentje uitgeperste knoflook
- Peper en Zout
- 2 blikjes tonijn
- 2 wortelen, gekookt en in plakjes gesneden
- 100 gram gekookte doperwtjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 flinke eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 hardgekookte eieren
Meng de ingrediënten door elkaar en laat (bij voorkeur) een dag intrekken voor extra smaak.
In Spanje wordt deze ensaladilla Rusa vaak gegarneerd met een paar stukjes tonijn uit blik er bovenop zodat je meteen weet wat er in je salade zit.
Let op: De Spanjaarden eten in de regel niet erg pittig maar hou jij er wel van, kruimel er dan een klein gedroogd chili pepertje doorheen. Een paar chili-flakes mag natuurlijk ook.
Recept voor Ensaladilla Rusa van mijn favoriete tapas bar Casa Lola in Malaga.