Recept voor watermeloen met feta en munt. Deze ‘salade’ is zo eenvoudig dat je het eigenlijk geen recept mag noemen maar het is wel een gerecht waarmee je in de zomer hoge ogen scoren kan.
Fris, feestelijk en verrukkelijk en je hebt het in een paar minuten op tafel staan.
Wat je nodig hebt is een flink stuk sappige watermeloen zonder pit. Snij deze in onregelmatige stukjes want dat staat zo lekker rustiek en meng het met blokjes feta en verse munt. Klaar! Niets meer aan doen.
Zorg ervoor dat de meloen koud is. Dit komt de frisheid ten goede. Ik heb al diverse recepten voorbij zien komen waar tevens olijfolie, kruiden en olijven worden toegevoegd.
Wat mij betreft: Niet doen! Less is more en meer dan deze drie ingrediënten heeft dit gerecht niet nodig.
Lekker om op een warme dag te serveren met de beroemde patatas bravas, een bakje Spaanse aioli en een gegrilde kip-spies.
Het recept kreeg ik van de olijfkoning op de beroemde Atarazanas markt in Malaga. Manolo staat al sinds jaar en dag op deze geliefde markt en verstaat zijn vak.
Iedereen loopt even aan bij zijn kraam en komt proeven wat er op dat moment weer van het land komt.
Hij is vooral bekend vanwege zijn goede tafelolijven maar ook zijn gefrituurde amandelen met grof zeezout zijn razend populair.
Recept voor watermeloen met feta en munt.