Gefrituurde Calamares met aioli – tapas.
Niet meer dan gefrituurde inktvisringen met een knoflooksausje. Je komt er in Spanje niet omheen. Overal wordt het geserveerd en het is niet moeilijk om thuis te maken maar je moet er wel je hoofd even bijhouden. Ga voor de inktvis naar je visboer. Het is het waard.
Calamares worden meestal gegeten als tapas.
Ikzelf eet ze graag, staande aan een van de barretjes bij mijn favoriete versmarkt in Malaga.
Onweerstaanbaar lekker en ook nog eens oergezellig.
- 250 gram pijlinktvisringen
- Bloem
- Olijfolie
- 2 losgeklopte eieren
- zout
- citroen
Snij de inktvis in ringen of vraag of je visboer dit even voor je wil doen.
Goed droogdeppen. Wentel de ringen eerst door de bloem en daarna pas door het losgeklopte ei-mengsel.
Vul een koekenpan met ruim olijfolie en laat heet worden. Frituur de ringen vervolgens op hoog vuur. Let op: Een minuut of drie is voldoende want anders worden ze taai. Niet teveel ringen tegelijkertijd frituren. Geef ze een beetje de ruimte. Als je twijfelt; probeer het eerst even met één ring. Zo gebeurd.
Serveer de warme inktvisringen meteen en strooi er op het laatst wat grof zeezout overheen. Lekker met een bakje aioli.
Gefrituurde Calamares met aioli – tapas