Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Katten en honden in Andalusië

Katten en honden in Andalusië

Katten en honden in Andalusië. Het is een dingetje!
Koop een huis op het Spaanse platteland en je krijgt er gratis huisdieren bij. Altijd.
Inmiddels wonen we alweer bijna twee jaar op ons geliefde boerderijtje in Alhaurin de la Torre.
We wonen heel dicht bij de kust en de stad Malaga en we vinden het heerlijk.
Zoveel groen en zoveel rust. Het paradijs waar we altijd van droomden.
Ons huis is klein maar we zijn wél in het bezit van een extra vakantiehuisje op ons grote terrein en dat maakt het leven hier nog interessanter.
Het luxe vakantiehuisje verhuren we namelijk met grote regelmaat. Het ligt op gepaste afstand van ons eigen huis en dat maakt het leven aangenaam en extra gezellig voor beide partijen.

We adopteren twee katjes


Het grote werk zit hem in het land. Als je de illusie hebt ooit klaar te zijn met een boerderij, dan kom je bedrogen uit. Het is keihard werken tussen de fruitbomen en de moestuin.
5000m2 land is bijna helemaal omheind maar toch zijn er open stukken waar we eigenlijk niets mee kunnen. Aan het eind van onze moestuin loopt namelijk een riviertje, een natuurlijke omheining, waar geen hekken voor staan en daar begint het gedonder.
Toen we, twee jaar geleden, dit heerlijke huis op het platteland vonden, leek het me tijd om twee katjes te adopteren. Ze doen het hier fantastisch.
Massimo en Mimi blijken uitstekende jagers te zijn en geen rat, konijn of muis durft zich nog bij ons op het land te vertonen.
Toen onze Engelse buurman ruim een jaar geleden naar het Verenigd Koninkrijk terug moest keren vanwege zijn broze gezondheid, beloofde ik hem dan ook tijdelijk voor zijn katten te zorgen.
Ik heb het geweten. Waarschijnlijk keert hij nooit meer terug naar zijn huis. Hij is té ziek.
Zijn katten Gerald en Clara weten inmiddels waar we wonen en zijn hier niet meer weg te branden. Bij ons is het immers zoveel gezelliger. Clara had zelfs een vriendinnetje meegenomen en voor we het wisten hadden we vijf katten. Nummer vijf hebben we inmiddels maar de naam Tímida gegeven omdat ze zo verlegen, schattig en afwachtend is.

En dan denk je dat je wel genoeg dieren hebt.


Ik koop inmiddels flinke hoeveelheden voer in en eigenlijk is het wel grappig om te zien dat de katten het best aardig doen met z’n vijven. Wij vinden het best.
Af en toe komen er jachthonden ons terrein op. Ze lopen via het droge riviertje het land op en daar kunnen we maar weinig aan doen. Ze verdwijnen net zo snel als ze gekomen zijn.
Ook horen we regelmatig luid geknor en de sporen in het zand bevestigen dat er weer wilde varkens op het land waren. Tot nu toe zijn we er nog geen een tegen het lijf gelopen en daar zit ik ook niet echt op te wachten. Ook de katten blijven vast wel uit de buurt.


Vannacht hoorde ik verdacht veel lawaai bij onze voordeur en de herrie bleef maar aanhouden.
Toen ik een beetje geïrriteerd de voordeur opende, zag ik tot mijn grote verbazing een mooie herdershond die met z’n kop ondersteboven in onze vuilnisbak hing.
Alleen kater Massimo keek op gepaste afstand toe. De rest was hem wijselijk gesmeerd.
Alle vijf voerbakken waren leeg gegeten en de waterbakken lagen omgekeerd op de twee terrassen.
Ik zag de gezond ogende herder, gehaast en schijnbaar geschrokken door mijn aanwezigheid, verdwijnen door een gat in de omheining bij het hoofdhuis.
Het gat zal ik morgen maar eens dichten. Ik wist niet eens dat er een gat zat! Verrassing!!!
De kattenbakken zijn inmiddels verplaatst naar veiliger oorden en de grote vuilnisbak heb ik zolang maar even binnen gezet.
Daar vind ik morgen vast een veilige plek voor.
Ach, ach. We Vervelen ons geen seconde op het Spaanse platteland.
Gelukkig sliep Alexander door alle reuring heen. En ik?
Ik vermaak me wel om drie uur ’s nachts.


Lieve mensen. Jullie begrijpen het al, he? Wees gewaarschuwd. Met een allergie of met angst voor katten, moeten jullie deze kant niet opkomen.
De vijf rakkers zullen jullie niet opzoeken maar je komt ze ooit ergens tegen hoor!
Een gewaarschuwd mens…
Maar voor de liefhebbers van katten ( ze mogen niet gevoerd worden) en de – van tijd tot tijd – ongewenste bezoekers in de vorm van honden, zwijnen en ander tuig….. Van harte welkom bij ons.