Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Recept – vijgen met geitenkaas en honing

Recept – vijgen met geitenkaas en honing

Recept – vijgen met geitenkaas en honing. Drie ingrediënten waar je echt alle kanten mee op kan. Eet het koud op een stukje stokbrood, maak er een salade van of maak het warm in de oven.
Ik haal mijn favoriete geitenkaas altijd bij de beroemde Versmarkt Atarazanas in Malaga.

Op een broodje
Snij een vijg in plakjes en leg deze op je stukje brood. Je hoeft er nu alleen maar wat zachte geitenkaas over te verkruimelen en er wat honing van een goede kwaliteit overheen te druppelen en klaar ben je al. Schik een paar broodjes op een bord en je hebt een verrukkelijke tapa.
(Als in in Nederland ben, koop ik voor de geitenkaas een Bettine Blanc zonder korst)

Uit de oven
Maak twee inkepingen aan de bovenkant van de vijg, druk deze iets uit elkaar en vul de vijg met zachte geitenkaas. Ze hoeven maar een minuutje of tien de oven in op 180 graden.
Zet twee vijgen per persoon rechtop op een bordje en giet er wat goede honing overheen. Eventueel garneren met een paar walnoten.

Als salade
Kies wat mooie, grote bladeren van verschillende soorten sla en dresseer deze op het laatste moment even heel licht met een paar dupjes olijfolie en citroensap. Schik partjes vijgen op de sla en verwerk de geitenkaas er tussen op jouw manier. Over de geitenkaas gaat vervolgens wat goede honing. Garneer eventueel met wat walnoten of zonnebloempitten en dat is het al. Zo eenvoudig en toch zo rijk. Serveer met vers brood.

Recept – vijgen met geitenkaas en honing.
Meer tapasrecepten