Het recept voor Gamba’s Pil Pil moet je eigenlijk altijd bij de hand hebben. Het is wereldwijd bekend maar hier in Spanje worden ze wel héél erg veel gegeten. Leuk als voorgerecht maar ook als tapa.
Er is niets moeilijks aan en ik heb een tip gekregen van een Spaanse kok waardoor ze extra lekker worden.
Neem ongeveer 20 gepelde garnalen, het liefst niet al te klein. Dep ze droog met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Hak 3 teentjes knoflook en een handje peterselie fijn en hou een halve eetlepel chili-vlokken en een volle eetlepel zoete paprikapoeder paraat.
Zet een pan met een flinke laag olijfolie op het vuur en bak de garnalen samen met de peterselie, knoflook, chili-vlokken en paprikapoeder vliegensvlug en op heel hoog vuur gaar. (3 minuten) en nu komt de truc…
Kruimel er op het laatste moment een half runderbouillonblokje bij en laat het oplossen. Het klinkt gek maar het smaakt super. Mijn favoriete recept voor Gamba’s pil pil tot nu toe.
Doe de inhoud van de pan over in een aardewerken schaaltje en zet de gamba’s nog even in de oven.
Zodra je de olie ziet bruisen en bubbelen, zet je het schaaltje gloeiendheet op tafel.
Serveer met vers stokbrood en een schaaltje aioli.