Recept voor Spaanse aubergines met stroop.
Als je het zo leest en je kent het niet, dan kan je je maar moeilijk voorstellen hoe dat zou moeten smaken maar echt… het is heerlijk. Deze Berenjenas fritas con miel de caña zijn een razend populaire tapa in Spanje.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 aubergines
- Melk
- Water
- Zout
- Tempura meel
- Olijfolie of frituurvet
- Rietsuikermelasse
Snij de aubergine in plakjes van een halve centimeter en laat ze, samen met een beetje zout een uurtje weken in wat melk en water. (half/half). Hierna goed laten uitlekken.
NB: Ze worden ook wel eens als een soort frietjes gesneden. Het is maar net wat je leuk vindt.
Bedek vervolgens de plakjes aubergine met tempura-meel en frituur ze op hoge temperatuur. Na een paar minuutjes zijn ze lekker knapperig en laat je ze uitlekken op keukenpapier.
Leg de warme plakjes op een bord en giet hier de rietsuiker-siroop overheen.
Ik heb het leren eten in Malaga en mijn gasten genieten er iedere keer weer van tijdens onze tapas tour.
Recept voor Spaanse aubergines met stroop