Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Tapas tour Malaga met Nederlandse gids

Tapas tour Malaga met Nederlandse gids

Er zijn zo van die dingen waar je altijd over nadenkt en mijn eigen Tapas tour in Malaga ontwikkelen was  er al jaren eentje van.
Bijna iedere week ben ik wel in mijn favoriete stad Malaga te vinden en het is onvoorstelbaar wat je er op culinair gebied allemaal kunt ontdekken.
Ik heb echt het wiel niet uitgevonden hoor want er zijn voldoende clubs die in Malaga tapas excursies aanbieden maar mij leek het nou zo leuk om zo’n dergelijke excursie helemaal naar mijn eigen hand te zetten. Te gaan bekijken en te gaan proeven wat ik zelf relevant en interessant vind.  Zo’n tapas tour die je helemaal privé loopt met je gasten en altijd in het Nederlands.

Tapas excursie in Malaga met Nederlandse gids. Culinaire tour

Nu heb ik deze nieuwe excursie natuurlijk al enige keren proef gelopen en gek genoeg blijf ik maar van gedachten veranderen want er is zoveel aanbod en het is helemaal niet eenvoudig om de juiste keuzes te maken.
Het liefst zou ik mijn hele lijst met tapas-favorieten afwerken maar als ik dat zou doen, dan zijn we op zo’n dag meer dan tien uur aan het eten en drinken en dat zal vast de bedoeling niet zijn.
Het gevolg is dat ik regelmatig en met enige tegenzin moet schrappen, aanpassen, toevoegen en bijwerken maar mijn culinaire wensenlijst krijgt zo wel steeds meer vorm.

Malaga tapas excursie. Culinaire tour

Enige tijd terug dacht ik het nu écht helemaal te weten en liep de excursie nog eens na met een vriendin. We waren nog maar net onderweg toen ik al zag dat er uit het niets een klein nieuw tapas barretje geopend was in het centrum. De kaart zag er veelbelovend uit maar hij werd na enig bestuderen door ons te hip bevonden.

Het echte Malaga

Want wat ik wil zijn de geuren, kleuren en smaken van het traditionele Malaga overbrengen aan mijn gasten maar toch ook een stukje van het nieuwe culinaire Malaga laten kunnen zien.
Drukke versmarkten, onverwachte Spaanse ontbijtjes, oude wijn-bodega’s met houten vaten tegen de muur, borden, gevuld met met de lokale kazen en hammen, het geliefde lokale bier, uitgeserveerd door onverstoorbare en in het zwart/wit geklede obers, zonnige strandtentjes waar de geur van geroosterde visjes je al tegemoet komt en ga zo maar door. Ach, je begrijpt me wel.

markt in Malaga. Nederlandse tapas tour

Inmiddels ben ik zover. Tientallen keren hebben we de excursie proef-gelopen en even zovele keren hebben we weer iets aangepast maar ik ben er nu helemaal klaar voor. Dit moet het zijn. Het mooiste wat Malaga mijn gasten te bieden heeft op rustiek, culinair gebied.
Mocht je meer informatie wensen of wil je reserveren voor deze leuke tapas excursie met je eigen Nederlandse gids, kijk dan even op onze website Sunshine Tours Andalucia of klik op deze link. Tapas excursie Malaga met Nederlandse gids.