Recept Salsa brava – een dapper sausje. Als je er over denkt om zelf je patatas bravas te maken, dan hoort daar natuurlijk wel je eigengemaakte salsa brava bij. Als je het vertaalt, betekent salsa brava: dapper sausje en zeer terecht. Het is behoorlijk pittig. Best raar, want de Spanjaarden zijn helemaal niet zo gek op pittig eten maar voor deze salsa brava maken ze een uitzondering.
Mocht je dit sausje toch iets te pittig vinden, doe dan wat de meesten doen en meng de salsa brava met dezelfde hoeveelheid mayonaise. Zo eet ik het eigenlijk het liefst. Salsa brava doet het trouwens ook heel goed bij een stuk tonijn, kabeljauw of zwaardvis.
- 1 Spaanse peper (voor de dappersten inclusief zaadjes)
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje gepelde tomaten
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- Peper en zout
Snij de paprika, peper, ui en knoflook fijn en bak dit aan in de olijfolie.
Voeg de gepelde tomaten en ook de wijnazijn toe en laat dit een half uurtje rustig doorgaren. Hierna pureren met een staafmixer. Proef nu even of je nog wat zout wilt toevoegen.
Te pittig? Laat de salsa eerst afkoelen en pak dan de pot mayonaise maar uit de koelkast. Voeg net zoveel toe totdat de saus voor jou de juiste smaak heeft.
Recept Salsa brava – een dapper sausje