Beschouwingen van een Hollands meisje in Andalusië

Tapas. Recept pimientos del padron

Tapas. Recept pimientos del padron

Tapas. Recept pimientos del padron. Schattige, kleine pepertjes die hier in Andalusië overal verkrijgbaar zijn. Pimientos del padron eet je als tapa. In Nederland of België zijn ze wat moeilijker verkrijgbaar dus dat wordt misschien even zoeken.
Deze pimientos zijn gek genoeg helemaal niet pittig. Ze hebben een paprika achtige smaak en zijn heel eenvoudig te bereiden.
Ik weet dat ze in Nederland en België niet altijd even eenvoudig te krijgen zijn.
Ik haal ze met kilo’s tegelijk bij mijn favoriete markt in Malaga.

Bak de pimientos in z’n geheel in de olijfolie op middelhoog vuur. Af en toe even keren. Ze zijn het lekkerst als ze bijna dreigen te verbranden. Serveer op een vrolijk tapas schaaltje en sprenkel er grof zeezout overheen. Je eet ze met je vingers. Alleen het steeltje eet je niet mee. Verrukkelijk!

Natuurlijk moet je het hier eigenlijk niet bij laten. Wat dacht je van een tapas-feestje met familie of vrienden. Instant succes want wie maak je nu niet bij met een tafel vol Spaanse tapas?